Usluge

Home / Usluge

Naše Usluge

Po čemu se razlikujemo?

JEDNOSEANSNA STOMATOLOGIJA Cerec Centar vam nudi izradu keramičkih zubnih nadoknada u samo jednoj seansi .

BEZMETALNA KERAMIKA se nametnula kao materijal koji zadovoljava sve biološke mehaničke i estetske zahteve. Njena prednost, osim biokompatibilnosti je svakako prirodnost i lepota, jer zubi izgledaju najpribližnije zdravim, lepim zubima i propuštaju i prelamaju svetlost identično kao prirodna gledj.

IMPLANTOLOGIJA – U Cerec Centru koristimo isključivo implantate premium brend kvaliteta. Pravilan pristup i savremene hirurške doktrine pri implantaciji garantuju maksimalnu funkcionalnost i estetiku.

VINIRI (KERAMIČKE FASETE) Viniri (keramičke fasete) su tanke keramičke ljuspice debljine 0,5-0,7mm, koje se fiksiraju (lepe) na  površinu zuba vidljivu pri govoru i osmehu. Njima se uspešno mogu zatvoriti dijasteme (prostori između zuba), menjati neodgovarajuća boja, položaj i oblik pojedinih zuba. Na ovaj način se ostvaruje težnja za idealnim osmehom kod pacijenta popularno nazvan HOLLYWOOD SMILE.

KERAMIČKI INLEJI/ONLEJI su vrsta plombi od keramike. Nadoknadjuju samo deo zuba oštećen karijesom ili nekim drugim uzrokom. Ne zahtevaju radikalno brušenje svih površina zuba kao za krunicu, već samo parcijalno brušenje, kao za plombu. Razlikuje se od obične plombe po tvrdoći (najsličnija tvrdoći prirodnom zubu i samim tim dugotrajnija) i estetici (savršeno se uklapa po obliku i boji u okolni zubni niz).

Najčešće postavljena pitanja

Zubni implanti nadoknađuju korenove nedostajućih zuba. Ugradjuju se u kost i mogu na sebi nositi najčešće keramičke krunice, ali i druge elemente (magnete, atečmene…) koji pomažu u rešavanju nekih protetskih problema u ustima kao što su stabilizacija pokretnog protetskog rada (proteze).

Implanti su zato ogroman skok u poboljšanju kvaliteta života pacijenata!!!

Kada govorimo o štentnosti amalgamskih (sivih) plombi obično mislimo na toksičnost žive koju ovaj materijal sadrži. Tačno je da on sadrži i tačno je da je živa toksična, ali se ona u amalgamu nalazi u vezanom stanju pa teoretski ne predstavlja problem. Međutim, da li se ipak vremenom oslobađa minimalna kolićina elementarne žive i u kojoj meri predmet je diskusija. U svakom slučaju, činjenica je da je većina populacije dugi niz godina nosi poneku ovakvu plombu bez posledica, a činjenice je i to da amalgam ima dobre mehaničke osobine. Ali takođe je činjenica da u 21. veku nema potrebe za metalno-sivim osmesima jer postoje estetski materijali sa izvanrednim estetskim svojstvima koji nisu samo alternativa amalgamu već su ga opravdano potpuno potisnuli i zamenili.

Beljenje zuba apsolutno nije štetno ukoliko se radi sa kvalitetnim preparatima na pravilan način i naravno isključivo kod stomatologa. Ukoliko shvatite mehanizam beljenja, bće vam potpuno jasno zašto je to tako. „Trik“ je naravno u hemiji. Svi preparati za beljenje su po hemijskom sastavu ili vodonik peroksid ili karabamid peroksid. Ako se setimo osnovne škole, to je jedinjenje sa formulom H2O2. Kada ovo jednjenje dođe u kontakt sa gleđi zuba i aktivira se, bilo laserom, bilo specijalnom lampom ili prostim mešanjem, prolazi u dublji sloj zuba gde se razloži na kiseonik (O2), i vodu (H2O). I voda i kiseonik su netoksični, kao što znamo. Voda ispari a kiseonik procesima oksidacije izbeli zube.

Ono što je važno naglasiti jeste to da rezultat nije večan već da se stara boja počne vraćati nakon 12 do 18 meseci od tretmana, kada se postupak, ovoga puta znatno pojednostavljen, ponavlja radi održavanja efekta izbeljene boje.

Tajne više nema. Boju birate sami.

Viniri su tanke keramičke pločice debljine od 0,5-0,75 m koje se fiksiraju na površine prednji zuba i vidljive su pri osmehu. Njima možemo korigovati ili potpuno izmeniti oblik, veličinu, boju i poziciju prednjih zuba da bismo dobili idealni osmeh. Prednost ovakvog rešenja je što se zaista radi o minimalno invazivnoj tehnici, tj. minimum zuba brusi (do 0,7 mm i to samo na prednjij površini), a estetski rezultati su fantastični.

Ipak ono što je prednost vinira ujedno se može smatrati i manom u smislu manje mehaničke otpornosti u odnosu na pune krunice, s obzirom da su fiksirani samo preko jedne površine zuba. Zato i kažemo da viniri nisu protetska već samo estetska nadoknada. Ipak uz minimalnu dozu pažnje to je potpuno, estetski i dugotrajno rešenje.

Fileri su preparati koji se koriste za popunjavanje bora  na licu i vratu, lifting lica, popunjavanje jagodica, uvećanje usana i podmladjivanje dekoltea i šaka.